Apelsin- suurepärane sügisene kaaslane

Apelsini eeterlik õli on tuntud kui “tujutõstja”. See õli on magus, puuviljane, mahlane, andes sooja. Apelsin aitab võidelda viha, kaotuse ning stressiga, olles samas hinnatud ka seedimisprobleemidega toimetulekul, kuna omab lõdvestavat ja rahustavat toimet.
Kas olete apelsini koorides näinud, kuidas väike pilv paisub koore purunedes õhku? See ongi apelsini eeterlik õli, mis vabaneb koore purunemisel ja lendub õhku. Enamik tsitruseliste õlisid saadaksegi külmpressimise, mitte aurudestilleerimise teel. Järgmine kord tsitruselisi koorides proovi julgelt koort näppude vahel hõõruda, et saada tunda seda imelist lõhna, mis on nii apelsinil, veriapelsinil, sidrunil ja teistel tsitrusviljadel.

Apelsini eeterlik õli mõjub antidepressandina, julgustavalt, tasakaalustavalt, leevendab lootusetuse tunnet ning on efektiivne uinumisraskuste puhul.

Apelsini eeterliku õli võib kasutada nii puhituse, kõhukinnisuse, aeglase seedimise, kahvatu naha, külmetuse ja gripi ning stressi leevendamisel. 

Tugevdab immuunsust

Apelsin on tugev antioksüdant ning puhastaja, mis teeb ta  jõuliseks kaaslaseks grupi ja külmetusega võitlemisel. 

Enneta külmetumist hõõrudes 3 tilka õli kõrvade taha ja lõuajoonele. Naturaalse valuvaigisti ja põletikuvähendajana võib see õli parendada verevarustust ning vähendada ummistusi.

Õhuvärskendaja

Apelsini eeterliku õli meeldiv magus lõhn teeb enamatki, kui lihtsalt elavdab meeli.  Selle energiat andev ja tujutõstev omadus sobib ka atmosfääri looma. Lisa 5 tilka õli diffuuserisse, et oma elukeskkonda mürkidest vabastada ja sellele särtsakust anda.  

Puhastusjõud

Anna oma koristusrutiinile hoogu juurde asendades tavaline puhastussprei isetehtud apelsini eeterliku õliga puhastusvahendiga. 

Sega lihtsalt 15 tilka apelsini eeterlikku õli, 10 tilka õunasiidri äädikat ja 200 ml destilleeritud vett 250 ml klaasist spreipudelisse. Sulge kork hoolikalt ja raputa pudelit, seejärel kasuta spreid nagu tavalist puhastusvahendit – pinnad jäävad puhtad ning mõnusalt puuviljaselt lõhnavad.  

Võitle aknega

Selle üleöö toimiva akneravi protseduuriga pehmendad nahka muutes selle säravaks ning värskeks: 

Lisa 3 tilka magusapelsini õli teelusikasse aaloe vera geeli. Sega ja masseeri seguga nägu. Pese maha alles hommikul ärgates. 

Tervemad juuksed

Juuksehoolduses kasutatuna rahustab apelsini eeterlik õli ärritunud peanahka, silub ja niisutab kuivi juukseotsi, annab juustele c-vitamiini ning ennetab juuste väljalangemist. 

Sega 10 ml mandliõli ja 10 ml kookosõli, lisa segule 3 tilka apelsiniõli.  Kanna segu juustele, lase mõjuda 10-15 minutit ning pese nagu tavaliselt. 

oranges, slice, orange

Vannimõnud

Apelsini värskendava ja tasakaalustava omaduse tõttu sobib see suurepäraselt rahustajaks ning kangete lihaste lõdvestajaks. 

Lisa 15 tilka õli ja peotäis meresoola oma vanniveele ning naudi mõnusat aroomiteraapiaseanssi. 

Vähendab iiveldust

Vähenda iiveldussümptomeid ning leevenda kõhuvalu lahjendades 3 tilka õli kausikeses kuumas vees.  Langeta oma pea kausi kohale ning hinga auru aeglaselt sügavalt sisse 1-2 minutit. 

Õli rahustavad omaduses aitavad kõhulihastel lõdvestuda ning leevendavad kõhuvalu ja krampe. 

Värskendav saunalõhn

Mõnusa aroomiteraapilise kogemuse saab ka, kui lisada saunas käies leiliveele 2-3 tilka apelsini eeterlikku õli.

Värskendavat ja vereringet stimuleeriva ilurituaali pikendamiseks lisage 30–40 ml jojobaõlisse 2–4 tilka apelsini eeterlikku õli ja masseerige ringjate liigutustega kogu keha. 

Jaga:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Email

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Ole kursis
Olenterve.ee advendikalender pakkumised detsember 2023

Olenterve.ee advendikalender

Detsembrikuu igal nädalal üllatame teid magusate jõulupakkumistega! Meie advendikalendrist tuleb välja: 2.-10.detsembril kõikidele lastetoodetele soodustuse 15%! Lastele on meie valikus ohtralt suuhügieeni ja suutervisetooteid Jack N’Jillilt, Hydrophililt