Tsitrusviljade mõju meie kehale ja meelele

Sidrun eeterlik õli

Apelsinid, sidrunid, greibid – kõik need viljad sisaldavad endas toimeaineid, mis tulevad meile kasuks nii söögina tarbimisel, kui ka nahale peale kandes.

Looduslik antidepressant, tujutõstja ja heaolutunde tekitaja

Tänu nii viljades peituvatele kasulikele ainetele kui loomulikult ka lenduvale aroomile aitavad tsitrusviljad leevendada erinevaid seisundeid ja mõjutada meie meeli positiivses suunas. 

  • Sidruniõli aitab klaarida pea rasketest mõtetest andes hetkega fookuse ja aidates keskenduda.
  • Veriapelsini õli kasutatakse aroomiteraapias peamiselt uinumisraskuste, lootusetusetunde puhul antidepressandina ja julgustava ning tasakaalustava aroomina. See on populaarne ka seedeprobleemide leevendajana.
  • Sidrunheina õli on legendaarselt värske ja aktiveeriv, lennutab kiirelt väsimuse kontidest. Seda õli kasutatakse aroomiteraapias sageli kontoritöö puhul, kuna see peaks soodustama loogilist ja loovat mõtlemist. Sidrunheinal on ka tugev immuunsust tugevdav ja põletikuvastane toime, selle tõttu on ta kasutuses ka külmetuse korral.
  • Greibi õli annab jäljendamatu õnnetunde, eluhimu ning kergustunde: kasutamiseks tujukõikumiste, väsimuse ning elujõu puudumise puhul.
    Greipi kutsutakse ka tsitrusviljade kuningannaks ning see on ideaalne värske õhupuhastaja diffuuseris kasutatuna, võib isegi öelda, et sel on antidepressantne mõju.
  • Apelsini õli on heatuju õli, mida hellitavalt kutsutakse tujutõstjaks, aitab nii viha, leina kui stressi puhul. Aroom on segiajamatult magus ning annab sooja, hellitava värske heaolu- ning enesekindlusetunde. Apelsiniõli hinnatakse ka seedimisprobleemide leevendamisel ning lõõgastajana.
eeterlikud õlid kehale aj meelele

Rikastatud vitamiinidega

Enamik meist teavad, et tsitrusviljad on superheaks C-vitamiini allikaks. C-vitamiini kohalolu aeglustab kortsude teket ja säilitab naha nooruslikkuse, kuna aitab kaasa kollageeni tootmisele.

Samuti aitab C-vitamiin võidelda pigmendilaikude tekke vastu ja kergendab naha taastusmisvõimet peale päikese karmi puudutust.

Kuidas teha ise klaariv näomask?
Nahatooni klaariv ja nahka värksendav näomask: sega 2 tilka sidruniõli 2 tl mee ja 10 ml kookosõliga.
Kanna segu nahale, lase mõjuda 3-5 minutit, pese nahk veega ning kanna peale niisutamiseks kreem või näiteks De-stress õli

Sidrunhappe kasulikkus

Sõna hape on kuidagi ehmatav, kas pole? Ometi sisaldavad tsitruselised viljad endas just sidrunhapet, millel on tegelikult nahale ja vaimule üllatavalt positiivne mõju.

Õigetes kogustes tarbides on sidrunhappel vananemisvastane ja antibakteriaalne mõju ning seda kasutatakse ka säilitusainena, et pikendada toote säilivusaega ning stabiliseerida kreemide ja losjoonide pH taset. 

Kosmeetikas kasutatakse sidrunhapet ka keemilise koorijana. See looduslik koorija tungib läbi naha ja eemaldab pindmistes kihtides olevad surnud naharakud.

Oluline on aga meeles pidada, et iga asi liiga suures koguses ei ole meile kunagi kasulik. Ebakvaliteetsed kosmeetikatooted võivad sisaldad liigsetes kogustes happelisust ja nahk võib lõpuks olla ärritunud. Seega tee alati kindlaks, mida enda nahale kannad. 

Kuidas teha ise värskendav kehakoorija?
Võta 100gr meresoola
40ml mandliõli
5 tilka sidruniõli
soovi korral riivi ka sidrunikoort
Sega omavahel koostisosad ning ongi valmis!

Peale naha koorimist niisuta nahka Aloe Vera geeli või mandliõliga, millele lisa värskendava efekti saavutamiseks mõned tilgad tsitruseliste (apelsinveriapelsin või sidruni)eeterlikke õlisid.

Nahatoon on ühtlasem ja särav!

Naudi mõnusaid hetki ja ära unusta, et püsikliendile on alati kõik tavahinnaga tooted 5% soodsamad. 

Jaga:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Email
Ole kursis
Olenterve.ee advendikalender pakkumised detsember 2023

Olenterve.ee advendikalender

Detsembrikuu igal nädalal üllatame teid magusate jõulupakkumistega! Meie advendikalendrist tuleb välja: 2.-10.detsembril kõikidele lastetoodetele soodustuse 15%! Lastele on meie valikus ohtralt suuhügieeni ja suutervisetooteid Jack N’Jillilt, Hydrophililt