Kas mõtlesid just, et mida saabuval Kevadpühal küpsetada – mis oleks mõnusalt munane, samas soojendava kaneeli hõnguga ja nii hõrk, et tahab keele alla viia?
Meil on sulle soovitus – Nata!
Pastel de Nata on üks populaarsemaid ja traditsioonilisemaid Portugali küpsetisi, mille lõid enne 18. sajandit katoliku mungad Hieronymites kloostris (portugali keeles Mosteiro dos Jerónimos) Betlemmi Püha Maarja koguduses Lissabonis. Sel ajal kasutasid kloostrid suurtes kogustes munavalgeid riiete tärgeldamiseks ning oli üsna tavaline, et ülejäänud munakollaseid kasutati kookide ja küpsetiste valmistamiseks, mille tulemusena levisid kogu riigis magusate kondiitritoodete retseptid.
Meie Nata retseptisoovitus tuleb Viimsis toimetavalt Saiapoisilt, kelle hõrkudest küpsetistest on vist küll kõik kohalikud juba sõltuvuses.
Pastel de nata tavalises muffinivormis või pastel de nata vormis
12 tk
Suhkrusiirup:
•suhkur 187 gr
•vesi 62 gr
Pane vesi ja suhkur koos potti ja kuumuta keemiseni, jahuta.
Täidis:
•piim 266g+66g
•kaneelikoor 0.5 tk
• 1 sidruni koor(koori noaga robustselt)
•nisujahu 50g
•muna(terve) 41g
•munakollane 77g
(kuna munad on erineva kaaluga, siis saiakeste õnnestumiseks on neid parem panna kaalu järgi, mitte tk alusel).
- Eraldi kausis sega vispliga kokku külm piim (66g) ja nisujahu.
- Kaalu potti piim (266g), kaneelikoor, ja sidrunikoor, kuumuta segu seni kuni sõrme ei kannata enam sisse panna.
- Vala umbes 75% kuumast piimast eelnevalt segatud piima ja jahu segule, sega korralikult läbi ja vala potti tagasi, kuumuta kuni mass pakseneb (paar minutit).
- Võta pott tulelt maha, vispelda sisse eelnevalt tehtud suhkrusiirup.
- Lase massil jahtuda 35 kraadini, sõelu välja sidrunikoor ja kaneelikoor, sega sisse munakollane ja muna.
- Lase massil üleöö külmkapis seista enne küpsetamist.
Taigen:
Soovitan osta Rimist lehttaigna.
- Võta plaadid pakist välja ja lase külmkapis sulada.
- Rulli kitsamast otsast kokku, lõika saadud rull 4-ks, saad c.a 25g tükid.
- Vajuta tainas muffinivormi sisse ühtlaselt laiali, üks cm üleääre ülespoole.
- Vahepeal pane muffinivorm sügavakülma, et tainast jahutada ja vältida üleliigset kerkimist.
Kuumuta ahi 240 kraadini vähemalt 25m enne küpsetamist.
Täida vormid 75% ulatuses täidisega, küpseta kuni tainas äärest on keskmisest kuldsem ja kreem on karamelliseerunud pealt umbes 20m olenevalt ahjust.
Lase jahtuda c.a 20m.
Naudi omaenda valmistatud Pastel de Natasid!
Vaata Saiapoisi profiili Instagramis.
Kui soovid nautida Nata lõhna ka mujal, kui köögis ja küpsetades, siis proovi Benamor1925 Nata sarja tooteid –
munaekstraktiga rikastatud kreemid on vitamiinide ja antioksüdantide allikaks, jättes nahale toidetud ja lohutatud tunde ning vastupandamatult magusa lõhna.
See on crème de la crème…!
Nata sarja tooted on aprillis 10% soodsamad ❤️.
See on paratamatu. Rasvased toitainevaesed eined tulevad ette kõigil: neil, kes armastavad lõuna- ja õhtusöögiga koosviibimisi; neil, kes ei oska süüa teha ja isegi neil, kes võtavad tervislikust eluviisist või rangest dieedist puhkust.
Kui soovid muretult nautida kõike, mida Munapühadel sulle pakkuda on, siis kergenda olemist ja süümepiinud blokeerides kaloripommid Biocol labs “Midagi kaloripommidele” kapslitega.
Sind tänab nii su keha kui ka kaal!